Детский театр-центр

Мы всегда рады новым встречам

< >
Театральная студия 5 — 18 лет
актерское мастерство
хореография
вокал
фольклор
участие в спектаклях
гастроли
Бумажный театр от 6 лет
рисование
делаем бумажные куклы
Речевой центр 1,5 — 10 лет
почемучки
школа до школы
русский язык 1-3 класс
русский язык 4-5 класс
Логопед любой возраст
коррекция нарушений звукопроизношения
Музыкальная студия от 3 лет
развитие речи через музыку
эстрадный вокал
участие в фестивалях
Финский язык от 4 лет
изучение языка в игровой форме
Творческие студии с 5лет
рисование
аппликация
лепка
Смотреть все группы

Lasten Teatteriyhdistys Pelikan

 LASTEN TEATTERIYHDISTYS PELIKAN –
kaksi vuotta venäjänkielisiä lastennäytelmiä

Kaksi vuotta sitten teatteriharrastuksesta innostunut joukko venäjän- ja kaksikielisiä perheitä perusti LASTEN TEATTERI PELIKANIN. Pelikanin perustamiskokous oli keväällä 2004, mutta syntymäpäiväänsä yhdistys viettää syksyllä, jolloin se merkittiin yhdistysrekisteriin.

Pelikanin tarkoituksena on edistää lasten- ja nuorten teatteritoimintaa venäjän ja suomen kielellä. Yhdistys toimii pääkaupunkiseudulla, kaksikielisten ja monikulttuuristen perheiden teatteriharrastuksen puolesta. Lapsille on tarjolla esiintymisharjoituksia ja kielen huoltoa kirjallisuuden, musiikin ja kuvataiteen puitteissa. Teatterin säännölliseen toimintaan osallistuu nykyään yli 100 lasta vanhempineen.

Lasten teatteri Pelikan esittää vielä tällä syyskaudella joulunäytelmän Ihmeitä joulumetsässä sekä kuusijuhlan, johon osallistuvat Peppi ja merirosvo Flint, Joulupukki ja Snegurochka. Tämän kauden produktiona on ollut Peukaloliisa -näytelmä, joka perustuu H. C. Andersenin satuun ja on kokonaan Lasten teatteri Pelikanin omaa tuotantoa. Edellisen kauden tuotantona oli Peppi Pitkätossu. Näytelmien kesto väliaikoineen on noin 1 ½ tuntia ja ne soveltuvat kaikille venäjän kieltä osaaville tai opiskeleville sekä lasten teatterista ja kulttuurista kiinnostuneille. Pelikanin esitysten tavaramerkkinä ovat näyttävät puvut, lavasteet, tanssi ja laulut.

Teatteriesitykset, samoin kuin harjoitukset ovat Helsingissä Siilitien nuorisotalossa Herttoniemessä ja Laakavuoren kumppanuustalossa, Mellunmäessä. Kerhot toimivat myös Stoassa. Nuorisoasiainkeskuksen lisäksi Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus on tukenut tuotantoja. Yhdistyksen toiminta on saanut avustusta myös Opetusministeriöltä.

Lasten teatteriyhdistys pyörii pitkälti vapaaehtoisvoimin ja vanhempien kulttuuritahdon avulla. Pelikan on kuitenkin erityisessä kiitollisuudenvelassa ohjaajalleen Vladimir Souchinille. Valodjan selvä teatterinäkemys heijastuu harjoituksissa ja näytelmissä – oikeita satuja lasten ehdoilla.

lasten teatteriharrastuksen merkeissä

Juhani Nenonen
hallituksen puheenjohtaja

Вернуться к списку статей