LASTEN TEATTERIYHDISTYS

Paperi teatteri

1700-luvun Euroopassa tuli suosituksi paperiteatteri. Sekä lapset että aikuiset keräilivät paperista tehtyjä näyttelijöiden hahmoja ja asettelivat niitä yksinkertaisiin lavasteisiin. 1800-luvun Lontoossa tulivat muotiin värilliset ja taitavasti valmistetut paperiteatterit. Ne oli valmistettu käyttäen esikuvana Lontoon teattereissa esitettyjä näytelmiä ja niiden lavastusta.
Englantilainen Benjamin Polock tuli kuuluisaksi paperiteattereistaan, joissa oli näyttämö ja joitakin käsikirjoituksia sekä sivut, joista näyttelijät piti leikata irti, lavasteet ja ohjeet, miten esittää näytelmä. Yleensä Polockin paperiteatterit olivat mustavalkoisia, mutta asiakas saattoi ostaa myös värillisen teatterin, jos suostui maksamaan yhden ylimääräisen pennin. Tämä pieni ihme oli paketoitu pikkuruiseen rasiaan!
Me Pelikan –lastenteatterissa halusimme ilahduttaa ystäviämme mestaroimalla paperista oman teatterimme ja elävöittämällä sen avulla satuja ja tarinoita.
Paperiteatterityöpajassa tuotetaan omatekoinen paperiteatteri, jonka valmistusprosessi laajentaa tietämystämme nukketeattereista yleensä ja paperisten, pöydällä pidettävien teattereiden valmistuksesta erityisesti.

Paperiteatterin tuottaminen kehittää lapsen:
•puhetta;
•viestintätaitoja;
•abstraktia ja luovaa ajattelua;
•tarkkaavaisuutta ja muistia;
•käden hienomekaniikkaa;
•paperin käsittelytaitoa.

Pelikan-lastenteatteri esittelee vanhan ja vain vähän tunnetun paperiteatterin omalla ”pienellä” näyttämöllään!
 

Tervetuloa kaikki uudet ystävämme !


 

Kirjoittaudu sisään